Good for nothing

Thanks a lot @ De Lijn. Jawel, want het is weer eens zover. Die tijd van het jaar om nog eens staking te organiseren.

Het lijkt wel of de vakbonden die lange, lange weken moeten opvullen tussen de kerstvakantie en het paasverlof. En met wat kun je je beter bezighouden dan een staking organiseren? Toch niet gaan werken, zeker? Wat een belachelijk idee.

De frustratie borrelde weer eens goed op, toen ik de aankondiging hoorde. Want ik reis al niet graag met het openbaar vervoer. Dat geeft enkel miserie…Na vele jaren er gebruik van te hebben gemaakt, vind ik dat ik het verdiend heb om nu koning auto te gebruiken (en met mij denken veel Belgen zo). Maar wat wil je ook anders: de tickets zijn duur, je hebt geen goede verbinding, alles is steeds te laat. Je zou wel gek zijn om De Lijn te geloven en met de tram naar Antwerpen te komen, ondanks de werken aan de Leien.

Dus ja, ik heb het aan mijn been. Voor die ene keer in al die weken dat ik nog eens naar “’t stad” moet gaan, een vrijdag waar ik dan ook nog eens een verlofdag voor had aangevraagd, besluit De Lijn om te staken. Omdat er besparingen zijn…besparingen die onvermijdelijk zijn…aangezien in 2020 de private sector mee de touwtjes in handen krijgt en er steeds minder mensen gebruik maken van het openbaar vervoer. Rarara, hoe zou dat komen?

Dus wat is de oplossing: lekker tuffen met de auto. Samen met honderden andere Antwerpenaren. En dan maar hopen dat ik een parkeerplek vind…Maar dat is een verhaal voor een andere keer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s