De domste jury ter wereld

We weten het na weken weer aan de televisie gekluisterd te zijn. De slimste mens ter wereld voor dit jaar is Xavier Taveirne. Maar in tegenstelling tot de ijzersterke kandidaten, was het maar een zompige jury.

Screen_Shot_2017-11-30_at_10.23.18-3428-1512033873

Het duo Jeroom en Jonas Geirnaert is niet wat het geweest is. Als je het mij vraagt zijn ze nooit grappig geweest, maar na hun “ludieke optreden” van enkele weken geleden, zijn hun “moppen” bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. Excuses zijn nooit officieel aangeboden, laten we hopen dat VIER hen toch ietwat op het matje heeft geroepen. Maar toch een straffe stunt om dan het olijke duo terug te vragen om de finale te “jureren”. Waarschijnlijk op voorwaarde dat er geen scheve grappen meer werden gemaakt, zoals bijvoorbeeld lachen met zuur. Met andere woorden: grappen die een normaal mens nooit zou maken, omdat het gewoon een kwestie is van gezond verstand.

Dat er wat vijzen loszitten bij de twee heren, dat was al langer duidelijk. Maar doordat er zware censuur op hen lag, waren de grappen van de avond nog zwakker dan gewoonlijk. Als er al eens gelachen werd, was dat dankzij de kandidaten, die in totale verwarring op vreemde vragen van Erik Van Looy probeerden te antwoorden. Voor de rest was het de gekende formule: voorbereidde grappen die helemaal niet grappig waren en waarbij de applausmeester het startschot moest geven om de zaal aan het lachen te krijgen.

Dus, alsjeblieft VIER, bij deze een oproep voor volgend jaar. Het publiek begint zijn hart te verliezen aan de kinderlijke eerlijkheid van Karen Damen, de nietszeggende weetjes van Marc-Marie en rijzende ster James Cooke. Plaats hen volgend jaar maat wat vaker in de jury. Knippen in een aflevering zal er sowieso moeten gebeuren, maar hopelijk zal het dan als reden hebben om dat er gewoon te veel oprecht gelachen wordt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s