Ho ho ho, happy drinking!

De kerstperiode…Een periode van valse vrede, hypocriete dankbaarheid en halfslachtige vergiffenis. Tel daar dan nog eens een stel familiefeestjes bij waar je tegen je goesting zit en je krijgt een dodelijke combinatie.

Er is een reden dat er rond de kerstperiode meerdere BOB-controles worden gehouden. Simpelweg omdat mensen het blijkbaar nodig hebben om te drinken om de feestdagen door te komen. Zegt genoeg over de maatschappij van vandaag…
Ikzelf drink niet en moet dus met lede ogen al het gezever aanzien. En mensen gaan vaak over de schreef. Als ik al mijn verzamelde bewijsmateriaal zou verspreiden met de wereld, zouden heel wat mensen onder de grond willen kruipen van schaamte. En dan is iets wat ik niet begrijp.

Het schaamte-gedeelte natuurlijk wel, er wordt als dronkaard dan ook wel wat uitgespookt. Maar het feit dat mensen “moeten” drinken of meer drinken dan nodig, daar begrijp ik niets van. Je eet toch iets omdat het lekker is? Net zoals je iets drinkt omdat het lekker is (of in leven te blijven, obviously)? Maar sommigen onder ons begrijpen blijkbaar nog niet het verschil tussen drinken om te leven (met andere woorden liefst water) of drinken om te drinken.

Waarom dat mensen drinken, “gewoon omdat het kan”, zal ik niet begrijpen. Onlangs naar een bruiloft geweest. De alcohol vloeide rijkelijk en dan zie je al snel wie er verantwoordelijk is en wie niet. Zelfs ouderen geloven nog dat ze de maag van een 20-jarige hebben en vlogen er stevig in. Pijnlijk voor de dag erna…Maar ik moest met lede ogen aanzien dat er na een uur een spel ontstond om bh’s van vrouwen te ontdoen en dan er geschranst werd om een “bodempje” te leggen. Dat mensen dan ’s avonds zo beschonken zijn dat ze met de fiets tegen een gigantisch verkeersbord rijden en met chocoladetaart aan hun benen hun bed inploffen, sorry, maar daar heb ik gen respect voor. Tevens, dat zijn dezelfde mensen die zeggen dat “ze het wel onder controle hebben” en “hun limiet kennen”. Diezelfde mensen die zich zo gedragen op andere feestjes en dan nog denken dat ze met de auto kunnen rijden.

Dus drinken om te drinken, het blijft me een mysterie. Dan is alcohol toch ook niet meer lekker? Als ik later dan verhalen hoor dat mensen die bepaalde drank niet meer kunnen drinken, omdat ze al misselijk worden van de geur, dan trek ik mijn wenkbrauwen kritisch op. Denk misschien eens op voorhand na en wees geen kuddedier. Wat is er mis om de dag van vandaag een simpelweg “nee” te zeggen. Dus dit jaar als voornemen: “nee aan de alcohol, nee aan de schranserij”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s