Sun, you betrayed me!

Zomer. Voor de ene persoon is het de heerlijkste tijd van het jaar, langs de andere kant tellen de vampiers onder ons de dagen af tot de koude winterdagen. Aangezien mijn zweetgehalte hoger ligt dan bij de gemiddelde mens, ben ik ook nooit echt een grote voorstander geweest van de zomer. Maar één ding kan ik niet ontkennen: iedereen ziet er beter uit met een lekker bruin kleurtje.

Summer Tip #26: Never use your chest as a beer can holder while sun tanning. 

En dan bedoel ik geen fake tan waar al die wannabe-bodybuilders mee rondlopen. Een echt, hard voor gewerkt, natuurlijk kleurtje. Het doet je glimlach harder stralen, je ziet er magerder uit en veel meer kleuren staan bij je teint. Niets dan voordelen om enkele uren inde zon te zitten, zou je zo denken…

NOT! Niet iedereen is gemaakt om in de zon te zitten. Je bruint niet gelijk, enkel de voorkant van je lichaam krijgt een kleurtje of je wordt gewoon rood in plaats van bruin. Plus dat sommige mensen heel wat uren moeten spenderen, vooraleer ze een verschil in huidteint zien. Uren die de werkende mens de dag van vandaag helaas niet heeft.

Maar dan is het nog niet gedaan. Je kleurtje behouden vraagt heel wat tijd (en geld, zoals alles de dag van vandaag). Je moet jezelf goed insmeren. Iets wat Jasmien hier goed heeft begrepen. Tijdens het zonnen, maar ook erna. ’s Ochtend, ’s middags en ’s avonds, liefst nog enkele keren meer per dag. Maar soms mag dat ook niet altijd baten.

Huilen met tuiten. Dat doet een mens als hij (in mijn geval: zij) stukje voor stukje, velletje per velletje bruin ziet afrafelen van het lichaam. Zomaar, plots, een week na een dagje zonnen. Als je dus denkt, beste vriendjes, dat je de eerste dagen na het zonnen niet vervelt en je dus een nieuw laagje bruin hebt verdiend, ben je bij deze gewaarschuwd. Zelf een week later kan een mens plots nog al zijn kleur verliezen. Met de nodige, jeuk, frustratie en ongelijke rode plekken als gevolg. En nu maar wachten (en hopen, nee bidden!) dat die rode plekken terug bruin worden. Zodat je geen gigantisch kleurverschil hebt. En de zon? Daar blijf ik in ieder geval de komende weken uit…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s